ABOUT APINARA

Apinara is a narration of authentic Thai cuisine. Taking inspiration from age-old recipes and the essence of simple ingredients, Apinara expresses a profound appreciation of culturally influenced cooking through every dish. Sensations beyond taste are elevated, pairing exotic flavours with vibrant colours and luscious aromas. Awarded 10 years consecutively as “Thailand Tatler’s Best Restaurants”, the winning Nara team is proud to bring you Apinara Thai Cuisine and Bar – a timeless representation of Thai cuisine and the unique delights of Thai tradition.

PEOPLE

Ms. Pearl Shek
Director, Apinara Hong Kong

Vidi opis projekta


Građevina je koncipirana za luksuzno stanovanje što je razlog nizu odluka donesenih tijekom razmišljanja o konceptu:
Garaža je predložena sa dizalom za automobile umjesto rampom jer se na taj način dobiju dodatna parkirna mjesta, a parking u parteru je isključen upravo zbog ekskluzivnosti stanovanja gdje se na zapadnoj strani nije htjelo utjecati na 'zeleni mir'. Također parkirna mjesta imaju izuzetan značaj u centru grada, ne samo financijski već i funkcionalno, a s obzirom na dimenzije stanova i klasu stanovanja koja se ovim projektom nudi, 'višak' parkirnih mjesta po stanu je jedan od prioriteta.
Stanovi su projektirani po principu manje soba/više komfora čime se nude specifična rješenja koja su na tržištu itekako tražena, ali nisu i prisutna.

S obzirom na specifičnost postojeće nasuprotne zaštićene izgradnje, nova građevina je oblikovno zamišljena kao svojevrsan 'hommage' lokaciji demonstrirajući poštovanje i pripadnost kroz jednostavan izričaj u eksterijeru i interijeru.
Tako su istočna i južna fasada zamišljene od sjajnog lima koji reflektira zgradu Gliptoteke.
Hommage Gliptoteci je dan i kroz korištenje suvremenog materijala - crveni beton - koji se referira također na opeku kroz boju, a oblikuje volumen dizala i spremišta za bicikle čime markira ulaz u stambeni dio građevine kao i fasade uvučenog kata čime se volumen nove građevine vizualno dijeli i čini 'bližim' iz pješačke vizure.
Fasada prema Medvedgradskoj je u parteru uvučena kako bi se postigla bolja ulična dimenzija. Ne postoje nikakvi istaci na njoj, a vanjski stambeni prostori su postignuti kroz niz zanimljivih lođa koje mijenjaju svoje lokacije i veličine po etažama. Uz lođe, vizure iz stanova su postignute i kroz prozore u punoj stambenoj visini čime unutrašnji prostori djeluju kao vanjski.
Novom izgradnjom se nenemetljivo pokušala ostvariti cjelina s okolnom kvalitetnom izgradnjom i to na način da su korišteni materijali i oblici koji se referiraju na istu.





Narawadee (Yuki) Srikarnchana
Founder, Nara Thai Cuisine

Vidi opis projekta


Građevina je koncipirana za luksuzno stanovanje što je razlog nizu odluka donesenih tijekom razmišljanja o konceptu:
Garaža je predložena sa dizalom za automobile umjesto rampom jer se na taj način dobiju dodatna parkirna mjesta, a parking u parteru je isključen upravo zbog ekskluzivnosti stanovanja gdje se na zapadnoj strani nije htjelo utjecati na 'zeleni mir'. Također parkirna mjesta imaju izuzetan značaj u centru grada, ne samo financijski već i funkcionalno, a s obzirom na dimenzije stanova i klasu stanovanja koja se ovim projektom nudi, 'višak' parkirnih mjesta po stanu je jedan od prioriteta.
Stanovi su projektirani po principu manje soba/više komfora čime se nude specifična rješenja koja su na tržištu itekako tražena, ali nisu i prisutna.

S obzirom na specifičnost postojeće nasuprotne zaštićene izgradnje, nova građevina je oblikovno zamišljena kao svojevrsan 'hommage' lokaciji demonstrirajući poštovanje i pripadnost kroz jednostavan izričaj u eksterijeru i interijeru.
Tako su istočna i južna fasada zamišljene od sjajnog lima koji reflektira zgradu Gliptoteke.
Hommage Gliptoteci je dan i kroz korištenje suvremenog materijala - crveni beton - koji se referira također na opeku kroz boju, a oblikuje volumen dizala i spremišta za bicikle čime markira ulaz u stambeni dio građevine kao i fasade uvučenog kata čime se volumen nove građevine vizualno dijeli i čini 'bližim' iz pješačke vizure.
Fasada prema Medvedgradskoj je u parteru uvučena kako bi se postigla bolja ulična dimenzija. Ne postoje nikakvi istaci na njoj, a vanjski stambeni prostori su postignuti kroz niz zanimljivih lođa koje mijenjaju svoje lokacije i veličine po etažama. Uz lođe, vizure iz stanova su postignute i kroz prozore u punoj stambenoj visini čime unutrašnji prostori djeluju kao vanjski.
Novom izgradnjom se nenemetljivo pokušala ostvariti cjelina s okolnom kvalitetnom izgradnjom i to na način da su korišteni materijali i oblici koji se referiraju na istu.





(2)(7)Tom Yum Kung冬蔭功 (4)_R-min
(2)(9)青咖喱雞_R
(2)(8)Wagyu Beef Boat Noodles泰式牛肉船麵 (4)_
(2)(4)Pineapple Fried Rice with Assorted
(2)(6)Steamed Seabass with Plum and Minc
(2)(11)鮮椰子沙冰 (2)_R
(2)(10)泰式椰汁湯丸 (2)_R
(2)(5)Soft Shell Crab Yellow Curry黃咖喱軟殼蟹
(2)(3)Phad Thai 泰式炒金邊粉_R
(2)(1)Beef Short Rib Red Curry 紅咖喱牛肋肉_R.
(2)(2)Grilled Pork Neck 燒豬頸肉_R
(2)(7)Tom Yum Kung冬蔭功 (4)_R-min
(2)(9)青咖喱雞_R
(2)(8)Wagyu Beef Boat Noodles泰式牛肉船麵 (4)_
(2)(4)Pineapple Fried Rice with Assorted
(2)(6)Steamed Seabass with Plum and Minc
(2)(11)鮮椰子沙冰 (2)_R
(2)(10)泰式椰汁湯丸 (2)_R
(2)(5)Soft Shell Crab Yellow Curry黃咖喱軟殼蟹
(2)(3)Phad Thai 泰式炒金邊粉_R
(2)(1)Beef Short Rib Red Curry 紅咖喱牛肋肉_R.
(2)(2)Grilled Pork Neck 燒豬頸肉_R

CONTACT US

Shop No. 205 Level 2 Pacific Place,

88 Queensway, Admiralty, Hong Kong

TEL 3107 1888 | 3107 0688

info@narahk.com

 

 

Media Enquiry

info@narahk.com